Bezoekadres: Plezenburgsestraat 1, 6578 JD Leuth

Waarom is de kwark/ yoghurt/ karnemelk niet altijd gelijk van dikte?

We maken onze producten zoveel mogelijk op ambachtelijke wijze. Nu weet u nog niks.

Voor ons betekent het dat we de melk niet standaardiseren, dat wil zeggen dat vet- en eiwitgehalte voor de volle producten niet worden beïnvloed. U kunt zich voorstellen dat wanneer de melk meer vet en eiwit bevat, het eindproduct zich anders vormt en smaakt dan bij lagere gehaltes. Bovendien werken we natuurlijk met een vaste receptuur, maar we beschikken niet over een laboratorium. Met andere woorden, de precieze temperatuur van verhitten, aanzuren of lengte van rijping bijvoorbeeld wil nog wel eens wat verschillen. Uiteraard voldoen de producten wel aan de microbiologische eisen die de voedselveiligheid garanderen.

De vloeibare zuivelproducten worden allemaal handmatig afgevuld in het glaswerk. Dat ziet er ook heel ambachtelijk uit, zo’n vijf-literse kan en een rij kratten met de schone flessen. Laatst vroeg iemand ons of we ook aan onze klanten denken tijdens het productieproces. Ja, dat is zo. Ambachtelijke aandacht dus voor u!

© 2025 Biologische Zuivelboerderij Groenhouten | | Réalisation GELAUFF.COM